Яка ситуація на фронті
21.08.2024 08:59

Ситуація на Покровському та Торецькому напрямках залишається напруженою. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Курському напрямку.

Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

За добу 20 серпня відбулося 153 бойових зіткнення. Держава-терорист завдала шість ракетних ударів із застосуванням десяти ракет, 73 авіаудари, скинувши при цьому 95 КАБів. Загарбники задіяли для ударів 595 дронів-камікадзе та здійснили понад 3300 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів зброї.

На Харківському напрямку росіяни дев'ять разів штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська та Липців.

На цьому напрямку українці ліквідували та поранили більше ста окупантів, знищили артилерійську систему, 36 БпЛА, дві одиниці автомобільної та п'ять одиниць спеціальної техніки, також було пошкоджено три артилерійські системи, 11 автомобілів та одиниця спецтехніки окупантів.

На Куп'янському напрямку було 12 атак ворога поблизу населених пунктів Петропавлівка, Берестове, Стельмахівка, Синьківка та Степова Новоселівка.

На Лиманському напрямку росіяни 18 разів атакували українських захисників в районах Макіївки, Новосадового, Греківки та Діброви.

На Сіверському напрямку відбулося п'ять бойових зіткнень в районах Виїмки та Переїзного.

На Краматорському напрямку українські воїни зупинили шість спроб загарбників просунутись поблизу Часового Яру, Кліщіївки та Іванівського.

На Торецькому напрямку окупанти за підтримки авіації 23 рази атакували наші позиції поблизу Нью-Йорка, Неліпівки, Торецька та Залізного.

На Покровському напрямку агресор 62 рази атакував в районах Воздвиженки, Михайлівки, Калинівки, Новогродівки, Гродівки, Миколаївки, Птичого, Скучного та Зеленого Поля.

За попередніми підрахунками сьогодні окупанти втратили більше 280 військовослужбовців вбитими та пораненими та чотири автомобіля знищеними. Також українські захисники завдали пошкоджень чотирьом артилерійським системам противника.

На Курахівському напрямку наші захисники відбили дев'ять ворожих спроб атакувати наші позиції поблизу Костянтинівки, Красногорівки та Карлівки.

На Времівському напрямку агресор два рази намагався штурмувати передній край оборони в напрямку Водяного.

На Оріхівському напрямку ворожі підрозділи двічі безуспішно намагались просунутись в напрямку Новоданилівки та поблизу Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку п'ять штурмових дій ворога успіху не мали.

Нагадаємо, увечері 20 серпня селище Малокатеринівка в Запорізькій області знову зазнало обстрілу з боку російських окупантів, через кілька годин після удару по дитячому кафе.