Торецький напрямок на фронті
21.08.2024 10:39

Підрозділи ЗС РФ просуваються на Покровському напрямку, на одній з ділянок впритул наблизившись до траси, яка прямує від Карлівки до Покровська. Тривають бої в Нью-Йорку на Торецькому напрямку.

Про поточну ситуацію на лінії фронту аналітики DeepState розповіли у Telegram-каналі.

На даній ділянці бійцям ЗСУ вдалось відбити кілька кварталів, але ворог їх обійшов з заходу та сходу і атакує Неліпівку. Є втрачені позиції на північ від Часового Яру. Орієнтовне просування росіян станом на ранок 21 серпня — від 300 м до 1 км.

Покровський напрямок

Аналітики назвали два населених пункти на Покровському напрямку, де вдалось просунутись ЗС РФ. Перша точка — це Завітне: ворог розширив "язик", який тягнеться на південь, і дістався на 300 м далі в поля. Друга точка — Новогродівка: росіяни наблизились до цього населеного пункту, рвонувши на захід на відстань до 1 км. Крайні позиції ворога — за 1 км до траси на Покровськ від Карлівки, свідчить карта бойових дій.

Торецький напрямок

У звіті DeepState згадали два населених пункти на східних околицях Торецька, де мають успіхи ЗС РФ. Біля Дружби росіяни посунули українські позиції на відстань до 1 км, біля Північного — розширили "клин" на 300 м на північ.

Нью-Йорк

ЗСУ продовжують обороняти Нью-Йорк, свідчить аналіз DeepState. На карті бойових дій 19 серпня можна побачити місто, окуповане ЗС РФ майже на 100%. Водночас на карті 20 серпня є відбиті українцями квартали: вони розташовані на півночі. Втім ворогу вдалось дістатись до Неліпівки і тепер позиції Сил оборони охоплені "червоною зоною", де є підрозділи ворога.

Часоярівський напрямок

Змін лінії боїв у Часовому Ярі аналітики не зафіксували. Однак станом на вечір 20 серпня ЗС РФ просунулись північніше біля населеного пункту Григорівка. Глибина втрачених позицій — близько 700 м.

У звіті Генштабу ЗСУ вказано, що найбільше атак ЗС РФ відбулось під Покровськом — 62 шт. Інша точка, де відбулось багато штурмів — Торецьк: 23 штурми, усі відбиті, крім 23-ого — іде бій під Неліпівкою поруч з Нью-Йорком. Командування наголосило, що на даній ділянці росіяни атакують з підтримкою авіації. Крім того, багато атак навколо Куп'янська (12 шт.) та Лиману (18 шт.).

Нагадаємо, у Сумській області необхідно евакуювати близько 45 тисяч людей через небезпеку від російських обстрілів. Для цього залучають найкращих добровольців із лав Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, які проходять спеціальну підготовку.