Немає світла
21.08.2024 12:25

У ніч на 21 серпня росіяни знову атакували Миколаївську область. Падіння ворожого дрону спричинило пошкодження обладнання однієї з підстанцій.

Як повідомляє АТ "Миколаївобленерго", до ранку енергетики відновили роботу постраждалої підстанції.

Знову запрацювали 408 побутових та 30 юридичних споживачів, які були знеструмлені.

В Укренерго повідомляють, що українська енергосистема все ще відновлюється після масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти.

"Ощадливо споживайте електроенергію протягом всієї доби, а особливо – в години максимального споживання вранці та увечері. Будь ласка, не вмикайте у цей період кілька потужних електроприладів одночасно", - йдеться у повідомленні.

Через зростання обсягу дефіциту потужності в енергосистемі – сьогодні з 16:00 до 24:00 будуть застосовуватись заходи обмеження споживання для всіх категорій споживачів, окрім критичної інфраструктури та підприємств, що оплачують понад 80% імпорту електроенергії для власних потреб.

Укренерго

"Нагадуємо, що графіки застосування обмежень у кожному регіоні встановлюють оператори системи розподілу – обленерго. З ними можна ознайомитись на офіційних сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах", - зазначили в Укренерго.

Крім того, українцям повідомили, що через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 520 населених пунктів. Зокрема, через наслідки негоди на ранок залишаються знеструмленими 24 населені пункти у Тернопільській області.

Також через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі у Дніпропетровській, Чернігівській та Житомирській областях.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії. Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.