Жестова мова
22.08.2024 17:21

Для забезпечення доступу до інформації для осіб з порушеннями слуху на швидкісних поїздах та екранах київського і львівського вокзалів впроваджено оповіщення жестовою мовою. Тепер з таких повідомлень можна дізнатися про початок повітряної тривоги, розташування туалетів, дитячих зон, допоміжних сервісів на вокзалах і в поїздах, а також про інші важливі відомості.

Як повідомляють в Укрзалізниці, ці зміни є частиною глобальної стратегії безбарʼєрності УЗ, яка спрямована на створення безпечного та доступного середовища для кожного пасажира.
Окрім того, працівники інфозон на вокзалах Києва, Львова, Вінниці, Дніпра, Одеси, Харкова, Ужгорода, Запоріжжя, Івано-Франківська та Чернівців вже користуються планшетами зі спеціалізованим застосунком. Він забезпечує цілодобовий доступ до перекладачів жестової мови, що гарантує вільну комунікацію для пасажирів з порушеннями слуху.

Застосунок дозволяє працівникам залізниці викликати перекладача жестової мови, щойно виникає така потреба. Спілкування відбувається через відеозв'язок: співробітник говорить, а перекладач одразу транслює це жестовою мовою; коли говорить пасажир з порушенням слуху, перекладач озвучує голосом.

Раніше ми писали, що в Україні вже є жіночі купе. Жіночі купе сьогодні мають рекордний рівень задоволеності пасажирів - 88%.

Нагадаємо, Укрзалізниця пропонує нові правила перевезення тварин у поїздах.

Також ми писали, як агент ФСБ готував ракетні удари по станціях "Укрзалізниці".