ТЦК
22.08.2024 17:28

На Прикарпатті суд наклав штраф на співробітника ТЦК за примусове затягування чоловіка у військове авто. Начальника мобілізаційного відділення ТЦК та СП визнали винним у перевищенні службових повноважень. Постанову в справі №938/828/24 прийняв Верховинський районний суд Івано-Франківської області, передає sud.ua.

Як зазначено в матеріалах справи, 10 липня, отримавши повідомлення від Держприкордонслужби про незаконний перетин кордону військовозобов'язаним, майор разом з колегою вирушив у село Ільці Верховинського району.

У селі, біля автобусної зупинки, вони попросили чоловіка пройти з ними для перевірки військово-облікових даних. Чоловік відмовився сідати в автомобіль і намагався втекти. У відповідь працівники ТЦК збили його на землю і примусово вивели до військового авто.

В суді чоловік пояснив, що разом з колегою затримав військовозобов'язаного після того, як той використав перцевий балончик проти них і спробував втекти.

Дослідивши всі матеріали справи, зокрема відеозапис, на якому зафіксовано, як троє осіб у військовій формі повалили чоловіка обличчям до землі і той в їх супроводі попрямував до автомобіля, суддя визнала начальника мобілізаційного відділення ТЦК та СП винним у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень і призначила йому покарання у вигляді 17 тисяч гривень штрафу.

Раніше повідомлялося, що в Одесі чоловік під час перевірки військово-облікових даних погрожував працівникам ТЦК та СП пістолетом. Після цього він втік, і правоохоронці відкрили кримінальне провадження.