Голова Сумської ОВА Володимир Артюх
23.08.2024 09:38

Після початку Курської операції зменшилася кількість обстрілів росіянами Сумської області з артилерійських систем та стрілецької зброї.

Про це розповів голова Сумської ОВА Володимир Артюх в ефірі телемарафону.

За його словами, завдячуючи операції ЗСУ у Курській області з'явилась можливість відновлювати об'єкти та житлово-комунального господарства, зокрема енергетичні, які знаходяться у безпосередній близькості до кордону з Росією.

"Зараз служби працюють кожного дня щодо відновлення водопостачання, газопостачання та електропостачання. Раніше, коли ворог бив з артилерійських систем та стрілецької зброї, ми таких робіт проводити не могли", - зазначив Артюх.

Нагадаємо, українські військові вже понад два тижні проводять операцію у Курській області. ЗСУ прорвали кордон та взяли під контроль низку населених пунктів у російському регіоні.

Метою операції є захист від російських обстрілів жителів прикордонних регіонів України, а також створення буферної зони.

Нагадаємо, Сили Оборони України перейшли у наступ на Харківському напрямку та досягли певних успіхів. Їм вдалось відтіснити ворога біля селища Нововодяного. А ось на Донеччині ситуація й надалі складна.