Поранені
23.08.2024 17:05

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив Міністерству оборони та Міністерству охорони здоров'я розібратися із ситуаціями, коли поранені військовослужбовці змушені самостійно ходити на військово-лікарські комісії (ВЛК).

"У нас усі документи прийняті, коли ВЛК ходить до військовослужбовців, які є пораненими. ВЛК має приходити до ліжка, а військовослужбовець поранений взагалі не має ходити на ВЛК. Якщо те, що ви говорите правда, то система не працює, і я одразу даю завдання Міністерству оборони спільно з Міністерством охорони здоров'я вжити заходів", - сказав Шмигаль на "годині запитань до уряду" у Верховній Раді в п'ятницю, відповідаючи на запитання щодо проходження ВЛК пораненими військовими.

Прем'єр наголосив, що абсолютно неприпустимо, щоб поранений боєць стояв у чергах на проходження ВЛК.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Дмитро Шмигаль писав, що є мета зробити проходження ВЛК максимально швидким і зручним. «Довідки ходять за військовими» — ключовий принцип реформи ВЛК і МСЕК, які продовжуємо реалізовувати", - йшлося у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що у Чернівецькій області жінка на зупинці громадського транспорту побила лікарку, яка є членом місцевої військово-лікарської комісії. Конфлікт виник через те, що обвинувачена вважає, що медик видав позитивний висновок ВЛК для її чоловіка, через що його мобілізували.

Нагадаємо, в Україні знову продовжили воєнний стан та мобілізацію.