Лукашенко
24.08.2024 12:04

Диктатор Білорусі Олександр Лукашенко привітав Україну з Днем незалежності та висловив своє поважання до українського народу.

В своєму привітанні він зазначив: «На білоруській землі завжди з особливою повагою і теплом ставилися до серйозного і працьовитого народу України. Протягом тривалого часу наші нації знаходили сили в єдності, ділили радість і горе, кров і хліб, разом долали труднощі і пишалися своїми досягненнями. Нас об'єднують не тільки спільна доля і родинні зв'язки, але й прагнення дружити і ладити з сусідами».

Лукашенко цинічно також пообіцяв, що Білорусь і надалі робитиме все можливе для забезпечення безпеки в регіоні та побажав українцям «мирного неба і громадянського злагоди».

Зазначимо, що з першого дня війни з території Білорусі на українські міста і села летять ракети.

Як пише Главком, у Генштабі Білорусі думають, що ЗСУ можуть вторгнутись на їхню територію і навіть озвучили план дій на випадок атаки. Білорусь, схоже, серйозно налякалась потужної операції України в Курській області.

Раніше повідомлялося, що Білорусь планує ввести нову статтю в Кримінальний кодекс — про насильство або погрози колишньому президентові та членам його родини.