Військовополонені
24.08.2024 14:23

Сьогодні, 24 серпня, у День незалежності, Україна та Росі провели обмін полоненими. З російського полону звільнили 115 українських захисників. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у Telegram.

полонені

полоненіполонені

"Ще 115 наших захисників повернулися сьогодні додому. Це воїни Національної гвардії, Збройних Сил, Військово-морських сил, Державної прикордонної служби.

Ми пам’ятаємо про кожного й кожну. Шукаємо та докладаємо максимум зусиль, щоб повернути всіх.

Дякую кожному підрозділу, який поповнює наш обмінний фонд. Це наближає звільнення наших військових, наших цивільних із російського полону. Дякую нашій команді та партнерам, ОАЕ за те, що наші люди повертаються додому", - йдеться у повідомленні.

"Загалом від початку повномасштабного вторгнення додому повернулося 3520 українців. Сьогодні відбувся 55-й обмін військовополоненими", - зазначив Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець.

МО РФ підтвердило обмін військовополоненими.

"До Росії повернулися 115 російських військових, які потрапили в полон на Курському напрямку, в обмін було передано 115 полонених ЗСУ", - повідомляє відомство.

Про те, на кого саме обміняли російських військових, не повідомляється. Усі російські військовослужбовці після обміну перебувають у Білорусі.

Раніше повідомлялося, що звільнені з полону українці можуть отримати 100 тисяч гривень.

Також ми писали, які виплати передбачені пораненим захисникам.