Наступ ЗСУ
27.08.2024 09:38

Одержавши супутникові знімки та іншу інформацію від США та Великої Британії, Україна готувалась до оперативних дій у Курській області (РФ). Такі дані були передані Києву для відстеження руху російських військових у цьому регіоні.

За даними американських посадовців, ці інформація та знімки з супутника передавались українському командуванню ЗСУ для кращого контролю над російськими підкріпленнями, які могли атакувати.

Спеціалісти США також зазначають, що більша територія РФ, яку Україна намагається зайняти, створює ризик втрати контролю над поставками ЗСУ та системами ППО на західному кордоні. Військові посадовці також зазначають, що розгортання ЗСУ у Курській області призводить до появи слабких точок на фронті на сході країни, особливо на Донбасі, де відбуваються інтенсивні російські атаки.

"Україна розширила лінію фронту, що несе певний ризик, оскільки для утримання цієї лінії потрібно більше особового складу та техніки - що, своєю чергою, може виснажити якусь іншу ділянку фронту або, що ймовірніше, зменшити їхні наявні резерви", - заявив Джеймс Рендс, аналітик британської розвідувальної компанії Janes.

Американські військові також вказують, що Україна демонструє свою здатність до проведення "загальновійськових" маневрів у Курській області. Постійні атаки піхоти, бронетехніки та артилерії підтверджують це.

Нагадаємо, масований ракетний удар по Україні, який росіяни здійснили зранку 26 серпня, для країни агресора обійшовся у 1,2-1,3 млрд доларів. І цей показник є максимальним за весь час повномасштабної війни. Найдорожчими серед всіх запущених засобів ураження були "Кинджали", а найдешевшими – "Шахеди".