Сирський
27.08.2024 13:53

Сили оборони продовжують своє просування в межах Курської операції, контролюючи вже 100 населених пунктів на території російського регіону. Про це під час Форуму "Україна 2024. Незалежність" повідомив головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський, передає РБК-Україна.

"Ми продовжуємо просуватися вперед. На сьогодні взято під контроль 1294 квадратних кілометри, 100 населених пунктів", - розповів він.

Також головнокомандувач ЗСУ додав, що у полон, в рамках операції, були взяті 594 військовослужбовці Російської Федерації.

Зазначимо, що Вже кілька тижнів в Курській області тривають бої. Сили оборони прорвали кордон ворога та взяли під контроль десятки населених пунктів. Сотні російських військових потрапили до полону.

Сьогодні, Олександр Сирський написав в Телеграм:

"Мав телефонну розмову з Генеральним інспектором Бундесверу генералом Карстеном Броєром. Поінформував мого німецького колегу про поточну ситуацію на фронті. Детально обговорили подальшу співпрацю. Особливу увагу приділили посиленню нашої ППО, оскільки росія продовжує терористичні атаки на українські міста, цивільну та енергетичну інфраструктуру. Подякував за чітку і послідовну підтримку України та її Збройних Сил".

Раніше повідомлялося, що командування російської армії перекидає сили з України в Курську область.