Немає світла
27.08.2024 15:25

Строгі обмеження на споживання електроенергії можуть тривати від одного до двох тижнів, поки система не буде відновлена. Таку думку в ефірі «Київ24» висловив президент Всеукраїнської Енергетичної Асамблеї Іван Плачков, передає sud.ua.

«Обмеження будуть діяти не тільки сьогодні. Я думаю тиждень-два, якщо не буде таких масованих атак», - сказав він.

Генеральний директор компанії YASNO Сергій Коваленко повідомив про можливі значні відключення електроенергії в Києві та Дніпропетровщині 27 серпня. За його словами, очікується, що 50-70% населення залишаться без світла одночасно.

Радник Прем'єр-міністра України, член Наглядової ради «Укренерго» Юрій Бойко 26 серпня заявив, що необхідно буде проаналізувати стан енергосистеми і скоригувати плани з підготовки до зими.

Нагадаємо, сьогодні, 27 серпня, у всіх регіонах України будуть запроваджені обмеження на споживання електроенергії. Світла не буде щонайменше у половини населення країни.

В "Укренерго" також повідомили, що через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 543 населені пункти.

" Зокрема, через наслідки негоди на ранок залишаються знеструмленими 2 населені пункти на Миколаївщині. Через бойові дії є знеструмлення у Вінницькій, Донецькій, Дніпропетровській, Житомирській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі у Запорізькій області", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що українцям рекомендується завжди бути готовими до відключення електроенергії.

Міністерство внутрішніх справ України нагадало громадянам про правильне використання генераторів.