волонтери
27.08.2024 15:50

Окрім регулярної підтримки медичними засобами, волонтери ГО «Рух Місцевих Громад» з Бучанського району Київської області лише цього року передали підрозділам ЗСУ дрон Mavic 3T, потужний засіб РЕБ, прилад нічного бачення, інверторний генератор на 5 кВт, балансувальний верстат для ремонту бойових автівок, продуктові набори, плитоноски, пульти та інші комплектуючі для дронів. Про це повідомляється на сторінці організації у Facebook. За словами волонтера Олега Саламахи, через цю ж сторінку військові можуть надсилати запити на необхідні їм медичні засоби.

Дрон Mavic 3T, потужний засіб РЕБ, прилад нічного бачення, інверторний генератор на 5 кВт, балансувальний верстат для ремонту бойових автівок, продуктові набори, плитоноски, пульти та інші комплектуючі для дронів – все це волонтери ГО «Рух Місцевих Мромад» придбали та передали в конкретні бойові підрозділи ЗСУ з початку цього року. Джерелом фінансування стали як тричі оголошувані публічні збори, що принесли 412 000 грн., так і фінансова підтримка членів організації та бізнесу.

військові

ГО «Рух Місцевих Громад» наразі налічує більше 70 членів, які долучаються кожен у свій спосіб по різним напрямках – донатами, просуванням зборів, організацією закупок, доставкою гуманітарної допомоги. Організація була створена 2020 року і об’єднала активних місцевих жителів Білогородської громади і від початку ж повномасштабної війни усі її ресурси та зусилля були направлені на підтримку ЗСУ та цивільного населення, яке постраждале в результаті ведення бойових дій.

«На початку війни, як усі пам’ятають, не вистачало майже нічого. Тож ми організовували збір на бронежилети для ЗСУ та ТРО Білогородської громади, залучали закордонних донорів до допомоги спальниками, взуттям, та й банально харчовими продуктами і засобами гігієни. В перший рік повномасштабної війни зібрали на 4 бусики для військових, передали до настання зими автономні пічки та акумулятори. Медичні вироби завжди затребувані у військових, тому цей напрямок був і залишається у нас одним із пріоритетних», - розповідає Член Правління «Рух Місцевих Громад» Олег Саламаха. За його словами, усі військові медики в разі необхідності можуть звернутися до організації через сторінку у Facebook з запитом щодо необхідних медичних засобів. «Маємо контакти з українськими виробниками медичних та фармацевтичних виробів, з якими шукаємо спільні рішення по оперативному постачанню дефіцитних товарів», - говорить волонтер.

Серед постійних отримувачів допомоги від організації - 3-тя ОШБр, 133-ий батальйон в м. Буча, 114-а бригада ТРО Київської обл., ССО АЗОВ в м. Київ, 112-а бригада Києва, спецпіздрозділ Кракен в Херсоні, в/ч А3546 у Краматорську, 26-а артилерійської бригада ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича, 49-ий батальйон Карпатська Січ, розвідувальний підрозділ в/ч А4575, Івано-Франківський військовий шпиталь, Київська міська клінічна лікарня №7, Київська міська клінічна лікарня №9, Національний науковий центр радіаційної медицини НАМН України, Амбулаторія Борщагівської громади в Петропавлівській Борщагівці, Амбулаторія Білогородської громади в Святопетрівському та інші.

За словами голови комітету Громадської Ради при Бучанській державній військовій адміністрації Олександра Голіздри, медзасоби, РЕБ та дрони залишаються найбільш затребуваною допомогою від волонтерів з боку ЗСУ. І багато волонтерських організацій Бучанщини наразі активно доставляють все це на фронт