РФ ховає літаки
28.08.2024 07:57

Росія пристосовується до того, що США надають Україні далекобійні ракети ATACMS і вже перемістила 90% своєї авіації на відстань, яку ці ракети не досягають.

Про це повідомила "Українська правда" з посиланням на матеріал The Wall Street Journal.

Як йдеться у статті, президент США Джо Байден, навіть попри посилені заклики України до США скасувати заборону на використання ATACMS по території Росії та найбільший обстріл у війні енергетичної інфраструктури, який відбувся цього тижня, не планує змінювати свою позицію.

"Це означає, що запуск ATACMS на російську територію матиме мінімальний вплив сьогодні", — сказав неназваний чиновник видання.

Він також уточнив, що Україна, швидше за все, матиме більше успіху з місцевими безпілотниками, які вона використовувала для ураження цілей у Росії в останні місяці.

Журналісти також наголосили, що, хоча США збільшили виробництво ATACMS, їх запаси все ще обмежені.

Нагадаємо, у звіті ISW за 24 серпня аналітики повідомили, що РФ відводить літаки в радіусі ATACMS.

16 серпня видання CNN повідомило, що США не дозволяють Україні використовувати американську зброю далекого радіусу дії в межах Курської області.

Нагадаємо, загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 27 серпня 2024 року становлять близько 610 тисяч 100 осіб, зокрема 1280 осіб - за останню добу.