Керченській міст
29.08.2024 10:38

У четвер, 29 серпня, у Криму тимчасово окупований Севастополь перебуває під атакою безпілотників. Рух Керченським мостом перекрито.

Про це у Telegram-каналі повідомив губернатор Севастополя Михайло Развожаєв.

За словами посадовця, у Севастополі російські військові відбивають атаку ЗСУ і працює протиповітряна оборона. За попередньою інформацією, вже нібито збито два БпЛА над акваторією моря.

"Всі служби приведені в стан бойової готовності. Прошу зберігати спокій, дотримуватись заходів безпеки, залишатися у тимчасових укриттях чи безпечних місцях. За інформацією рятувальної служби Севастополя, жодні цивільні об'єкти у місті не постраждали", — написав Розважаєв.

Губернатор також повідомив, що Кримський міст перекрито. Своєю чергою місцеві пабліки радять місцевим жителям відійти якомога далі від вікон.

У липні представник Головного управління розвідки Міноборони Євген Єрін заявив, що морські дрони Magura для знищення Керченського мосту будуть використані в комплексі з іншими типами озброєння. Він зазначив, що для пошкодження або знищення мосту використовуватимуть щось більш потужне та глобальне. Для цього буде застосовано декілька видів озброєння. Також Єрін зауважив, що наразі роботи ведуться в усіх напрямках.

"Якщо суто гіпотетично зробити припущення, що така задача буде стояти, то тут можна сказати, що у будь-якому разі це буде комплексне рішення, і тут застосування якогось одного виду озброєння, скоріш за все, не буде передбачатись", — наголосив Єрін.

За словами представника ГУР, наразі ведеться інтенсивна робота й результати будуть обов'язково. Проте називати якісь конкретні параметри чи можливості, якими планують наділити даний морський дрон, Єрін відмовився.

Нагадаємо, раніше командувач Військово-Морських сил Олексій Неїжпапа повідомив, що для того, аби деокупувати захоплений росіянами Крим, необхідно знищити незаконно збудований ворогом Керченський міст, тим самим зруйнувавши логістику окупантів.

Раніше представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов заявив, що українські Збройні сили підготували план для повернення тимчасово окупованого Криму під контроль України та ліквідації Кримського мосту.

Нагадаємо, просування ЗСУ в Курській області уповільнилося. Військові намагаються закріпитися й утримати окремі райони, які вони нещодавно взяли під контроль.