атака
30.08.2024 16:31

Сьогодні, 30 серпня, у Харкові російські війська вдарили по 12-ти поверховому житловому будинку, повідомив мер міста Ігор Терехов.

«За попередньою інформацією в Індустріальному районі маємо потрапляння по 12-ти поверховому житловому будинку», - написав він у соцмережі.

Будівля частково зруйнована, у результаті удару розпочалась пожежа.

На цей час відомо про чотирьох загиблих і 28 поранених.

Також ворог завдав удару по Немишлянському району міста.

"У Немишлянському районі окупанти вбили дитину прямо на дитячому майданчику. Дівчинку. Ще мінімум троє людей у цьому районі поранені", - йдеться у повідомленні.

Президент України Володимир Зеленський написав у соцмережі:

"Російський удар по Харкову – просто по людях, по звичайних будинках. Всі служби задіяні в рятувальній операції. Дякую всім, хто прямо зараз допомагає порятунку життів.

Цей удар – російської керованої авіабомби. Удар, якого не було б, якби в наших Сил оборони була здатність знищувати російську військову авіацію там, де вона базується. Нам потрібні сильні рішення партнерів, щоб зупинити цей терор. Це абсолютно справедлива потреба. І немає жодної раціональної причини обмежувати Україну в захисті. Нам потрібні далекобійні можливості. Нам потрібне виконання домовленостей щодо ППО для України. Це порятунок життів".

Раніше повідомлялося, що мешканців прикордонних районів Сумщини просять евакуюватися через інтенсивні обстріли.