Атака на Суми
02.09.2024 08:19

Увечері 1 вересня війська Російської Федерації здійснили ракетний удар по цивільній інфраструктурі міста Суми, внаслідок чого постраждали 13 осіб, серед яких четверо дітей.

Як повідомляє Відділ комунікації поліції Сумської області, руйнувань зазнали освітній заклад та щонайменше п'ять багатоповерхових будинків.

Поліція також зазначила, що на місці трагедії продовжують працювати рятувальні служби, пожежники, медики та працівники інших екстрених служб. Пошкодження будівель і споруд зафіксовано, ведеться збір доказів для встановлення фактів воєнного злочину з боку російської армії.

Стан поранених наразі уточнюється, однак медики вже надали необхідну допомогу постраждалим. Жителі пошкоджених будинків отримують підтримку з боку місцевої влади та волонтерських організацій. Проводяться роботи з ліквідації наслідків обстрілу, забезпечується розселення тих, хто залишився без житла, та надається гуманітарна допомога.

Ця атака є черговим прикладом цілеспрямованого удару по цивільній інфраструктурі з боку російських військових, що призводить до жертв серед мирного населення та руйнування об'єктів соціального значення. Поліція Сумської області продовжує документувати всі обставини злочину для подальшого розслідування.

За цим фактом розпочате кримінальне провадження за статтею 438 Кримінального кодексу (Порушення законів та звичаїв війни), додали правоохоронці.

Як повідомлялося, увечері 1 вересня війська РФ завдали ракетного удару по центру соціально-психологічної реабілітації дітей та дитбудинку в Сумах. За попередніми даними, були поранені двоє дітей.

Нагадаємо, на фронті в Україні протягом доби відбулося 166 бойових зіткнень, зокрема, на Покровському напрямку, де фіксується найбільша інтенсивність ворожих атак. Район Новогродівки вважається "найгарячішою" точкою, де тривають найзапекліші бої. Ситуація залишається напруженою, і Збройні сили України продовжують тримати оборону на всіх напрямках.