Атака на Харків
02.09.2024 08:59

Президент України Володимир Зеленський відреагував на чергову ракетну атаку Росії по Харкову, внаслідок якої постраждали понад 40 цивільних. У своєму зверненні в Telegram президент підкреслив, що Росія продовжує тероризувати Харків, завдаючи ударів по цивільній інфраструктурі та самому місту.

Зеленський зазначив, що на момент його заяви вже було відомо про понад 30 поранених, і всі необхідні рятувальні служби були залучені для надання допомоги. Президент закликав світових лідерів до дій, підкреслюючи, що для зупинки цього терору необхідні не екстраординарні сили, а достатня сміливість лідерів для надання Україні всього необхідного для захисту.

Внаслідок цієї ракетної атаки були знищені Палац спорту, пошкоджені торговельно-розважальний центр та відділення «Нової пошти», а також житлові будинки. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов повідомив, що по Палацу спорту в Харкові було завдано щонайменше чотири удари, внаслідок яких також постраждали цивільні. Крім того, були зафіксовані удари по відкритій місцевості та парковій зоні.

На момент заяви Олега Синегубова було відомо про 41 пораненого, зокрема п’ятеро дітей. Проводиться операція з розбору завалів у спорткомплексі, де сталася одна з ракетних атак. За даними, кількість постраждалих зросла до 47 осіб, з них семеро — діти.

Державна служба з надзвичайних ситуацій (ДСНС) повідомила, що з-під завалів вдалося врятувати трьох людей. Харківська обласна прокуратура зазначила, що серед постраждалих був тримісячний хлопчик, який потребував медичної допомоги через гостру реакцію на стрес. Мер Харкова Ігор Терехов додав, що двоє з постраждалих у Салтівському районі перебувають у важкому стані.

Як повідомлялося, у місті Харків цієї ночі під час ворожої ракетної атаки пролунав потужний вибух.