Атака на Київ
02.09.2024 09:38

У ніч проти 2 вересня Росія здійснила масовану ракетну атаку на Київ, використовуючи як крилаті, так і балістичні ракети. Перші ракети були випущені близько 3:00 ночі з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС з району Саратовської області.

За даними Київської міської військової адміністрації (КМВА), це могли бути крилаті ракети Х-101.

Ракети зайшли на територію столиці після складних маневрів із південного напрямку. Одночасно з наближенням цих ракет до Києва, ворог випустив по столиці та передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М. Також був зафіксований ударний безпілотник, який долучився до атаки.

Завдяки діям сил та засобів протиповітряної оборони в повітряному просторі Києва було знищено понад десяток крилатих ракет, близько десятка балістичних ракет та один ударний безпілотник.

Представники КМВА відзначили, що це була надзвичайно масштабна атака з одночасним використанням великої кількості балістичних ракет.

Уламки ракет впали в кількох районах Києва:

  • Голосіївському,
  • Святошинському,
  • Дніпровському,
  • Шевченківському.

За попередніми даними місцевої влади, уламки спричинили пожежі, зокрема спалахнули автомобілі та були пошкоджені нежитлові приміщення. Наразі тривають роботи з ліквідації наслідків обстрілу, а служби екстреного реагування продовжують обстеження місць падіння уламків.

Нагадаємо, українські військові завершили зачистку території вздовж лінії Мала Локня — Погребки у Курській області РФ.