Атака РФ
02.09.2024 10:39

У ніч проти 2 вересня російські війська здійснили масштабну атаку на кілька українських міст за допомогою безпілотників та ракет.

О 22:40 Повітряні сили ЗСУ повідомили про запуск декількох груп ударних безпілотників у напрямку Харкова та Полтавської області.

Згодом нові групи безпілотників були запущені в напрямку Дніпра та Черкаської області. Один з "шахедів" був зафіксований у передмісті Білої Церкви.

О 4:42 Росія запустила крилаті ракети з півночі, і мешканців Черкас та Сміли було закликано до укриттів.

Після прольоту через кілька областей ракети змінили курс і атакували Київ та Київську область.

У Києві та області пролунали вибухи. Мер Віталій Кличко повідомив про виїзд екстрених служб до Голосіївського та Солом’янського районів столиці.

У Шевченківському районі впали уламки, де медики оглядали одного постраждалого.

У Святошинському районі уламки спричинили загоряння чотирьох автомобілів та пошкодили складське приміщення. У Голосіївському районі вогонь охопив нежитлове приміщення. Пожежа також сталася у Шевченківському районі.

Частково зруйнована котельня в Голосіївському районі. У Святошинському районі пошкоджені скляні елементи входу на станцію метро, але вона продовжує працювати. Поблизу метро загорівся МАФ.

За словами мера Кличка, за медичною допомогою звернулися двоє людей, одного з них госпіталізовано. Пожежі у Голосіївському та Святошинському районах були ліквідовані.

Начальник КМВА Сергій Попко підтвердив, що столиця зазнала комбінованого удару крилатими (типу Х-101) та балістичними ракетами (типу KN-24/Іскандер-М), а також одним ударним безпілотником. Протиповітряна оборона знищила понад десяток крилатих та балістичних ракет, а також один ударний безпілотник.

Мер Харкова Ігор Терехов повідомив про влучання двох "шахедів". У Київському районі безпілотник ударив у приватний житловий будинок, а в Слобідському районі — поблизу освітнього закладу. Попередньо, ніхто не постраждав.

В Індустріальному районі внаслідок ракетного удару сталося загоряння у садовому товаристві. Жертв та постраждалих не зафіксовано.

Керівник Харківської ОВА Олег Синєгубов уточнив, що у Київському районі постраждала 66-річна жінка, але вона відмовилася від госпіталізації. У садовому товаристві вогонь охопив приватний будинок та три нежитлові будівлі, обійшлося без поранених.

Нагадаємо, 1 вересня ЗС РФ вдарили ракетами "Іскандер" по Палацу спорту, ТРЦ та Гідропарку у Харкові, внаслідок чого постраждали 41 особа, серед яких п’ятеро дітей.

У Сумах російські окупанти атакували будівлі центру соціально-психологічної реабілітації дітей та дитячого будинку, постраждали діти віком 7 і 13 років.

Як повідомлялося, у Полтавській області внаслідок нічної атаки російських безпілотників уламки одного з них пошкодили адміністративну та виробничу будівлі на території промислового підприємства.