Укрпошта
02.09.2024 15:06

"Укрпошта" з 30 серпня більше не приймає для пересилання відправлення з післяплатою готівкою, якщо відправниками є фізичні особи-підприємці. Це рішення було ухвалене Національним банком України.

Як повідомляє пресслужба "Укрпошти", НБУ вніс зміни до Положення про ведення касових операцій у національній валюті. Згідно з новим документом, виплата переказів післяплати готівкою ФОПам заборонена. Тепер такі перекази можуть бути здійснені тільки на картковий або поточний рахунок ФОП.

"Суб’єкти господарювання можуть проводити розрахунки готівкою як між собою, так і з фізичними особами через касу, використовуючи як готівкову виручку, так і кошти від платіжних послуг. Такі операції можуть включати внесення готівки до платіжних послуг для подальшого переказу на рахунки суб’єктів господарювання", – пояснили в "Укрпошті" з посиланням на постанову НБУ.

Всі послуги, надані до 30 серпня, будуть завершені згідно з чинним на момент їх надання законодавством, повідомили в пресслужбі.

Раніше повідомлялося, що державний поштовий оператор «Укрпошта» ввів нові тарифи, збільшивши вартість послуг на 5-10 гривень.

Також ми повідомляли, як російський агент намагався підірвати пошту у Запоріжжі.

Нагадаємо, Укрпошта доставляє ліки на деокуповані та прифронтові території.