Атака на Україну
03.09.2024 07:57

У ніч на вівторок, 3 вересня, російські війська здійснили масштабну атаку на Україну, використовуючи ударні безпілотники "шахеди", ракети та керовані авіаційні бомби (КАБ). Вибухи пролунали в кількох областях країни.

Станом на 6:40 ранку повітряна тривога була оголошена в Київській області (окрім столиці), а також у Сумській, Харківській, Полтавській, Черкаській та Луганській областях. Повітряні Сили України попередили про можливі удари "шахедів" та активність ворожої тактичної авіації на північно-східному та південно-східному напрямках.

Після 3:00 ранку було зафіксовано рух ворожих дронів на Київщині, де оперативно спрацювали сили протиповітряної оборони, про що повідомила Київська обласна військова адміністрація.

Приблизно о 3:15 у Миколаєві пролунали вибухи, про що поінформував міський голова Олександр Сєнкевич. Цьому передувало оголошення повітряної тривоги в області через загрозу удару від високошвидкісної цілі, що рухалася в напрямку регіону. Моніторингові групи також зафіксували запуск балістичної ракети з території тимчасово окупованого Криму.

Незадовго після опівночі вибух було чути і в Чернігові, де також працювала протиповітряна оборона. Повітряну тривогу оголосили через ворожий безпілотник "шахед". Голова Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський повідомив, що уламки дрона впали на околицях міста, спричинивши займання нежитлових та непромислових будівель.

Нагадаємо, протягом минулого тижня російська армія прискорила свій наступ до Покровська на Донеччині, наблизившись до його околиць на відстань близько 10 кілометрів. Британська розвідка прогнозує, що темп просування росіян може сповільнитися, коли вони увійдуть до житлових районів міста.