Обстріл
03.09.2024 17:18

Російські війська вдарили двома балістичними ракетами по одному з навчальних закладів Полтави, частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Раніше було відомо про 41 загиблого, ще 180 людей поранено. Зараз стало відомо, що кількість жертв зросла, про це у соцмережі X написала перша леді України Олена Зеленська.

Так, кількість загиблих внаслідок обстрілу Полтави зросла до 47 осіб, а постраждалих - до 206 осіб.

Твит

Оперативні служби працюють на місці ворожого удару по навчальному закладу в Полтаві. Рятувальники локалізували пожежу та продовжують розбір завалів.

Поблизу місця влучання розташований житловий масив. У багатоповерхівках ударною хвилею вибило скління, пошкоджено фасади.

Поліція проводить поквартирний обхід - перевіряють, чи немає постраждалих. Вже зафіксовано під сотню заяв про пошкоджене майно.

Речник Української добровольчої армії - Південь, голова Громадської ради при Одеській ОВА Сергій Братчук повідомив, що Інститут зв'язку знає кожен полтавчанин. Це серйозний військовий ВНЗ у радянські часи і одна з найбільших "учєбок" зв'язківців під час Незалежності. В честь цього закладу іменований один з районів міста.

"Це місце має всю потрібну базу, людей та засоби для навчання спеціалістів зв'язку. Саме тому, напевно, майже всі зв'язківці пройшли через Полтаву. Сьогоднішній удар це болючий удар для нашого роду військ. Саме тому мені було надзвичайно гидко бачити, як полилось купи гівна на свіже відкриту рану.

Хто знає, яка будівля зазнала удару і як працюють "учєбки", то розуміє чому така висока кількість жертв. Всім інших інфлюєнцерам, які за рахунок хайпу хочуть підняти свою політичну значимість, бажаю щоб те словесне брехливе гівно, яке ви виробляєте своїм ротом, стало фізичним", - написав він у соцмережі.