Пожежа
05.09.2024 12:34

У Білорусі внаслідок падіння безпілотника загорівся склад. Цієї ночі протиповітряна оборона країни реагувала на дрони. Про це інформує Telegram-канал "Белорускі Гаюн".

Пожежа виникла у цегляному складі на 8-му провулку Ілліча в Гомелі. Рятувальники оперативно ліквідували вогонь, який пошкодив 5 квадратних метрів покрівлі.

Зазначимо, що у ніч на 5 вересня, Росія здійснила атаку на Україну балістичною ракетою "Іскандер-М" та 78 ударними безпілотниками Shahed.

Українські сили оборони, зокрема авіація, ракетні війська, підрозділи РЕБ і мобільні вогневі групи, знищили 60 дронів. Два безпілотники повернулись до Росії, а один полетів у Білорусь.

Моніторинговий канал "Белорускі Гаюн" також повідомляв про збиття дронів у Гомельському районі, що пізніше підтвердило білоруське Міністерство оборони, але відомство не уточнювало походження безпілотника.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України погодив проєкт указу президента України про вилучення ділянки кордону з Білоруссю із зони відчуження, щоб розмістити там більше військових та прикордонників.