Зеленський
05.09.2024 14:16

У п’ятницю Зеленський планує відвідати засідання Контрактної групи в Рамштайні, передає Der Spiegel.

За даними німецького видання, Президент України має намір особисто пояснити серйозність ситуації та лобіювати західних партнерів щодо подальших поставок озброєння. Основний акцент буде зроблено на необхідності ракет великої дальності та систем ППО.

Президент України хоче звернутися до західних партнерів з проханням про подальше постачання зброї для боротьби з Росією. Зокрема, постачання ракет великої дальності та додаткових систем протиповітряної оборони.

Журналісти також наголошують, що візит Зеленського зробить засідання більш політичним.

Зустріч Контактної групи відбудеться на військовій базі "Рамштайн" у Німеччині. Там також буде присутній міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус. Напередодні увечері він зустрінеться з міністром оборони України Рустемом Умєровим, який перед цим відвідував США.

Видання додає, що Умєров з Пісторіусом зосередяться на питанні, чи зможе Німеччина зібрати додаткові пакети озброєнь на найближчі місяці, незважаючи на бюджетну ситуацію.

Зазначимо, російський диктатор Володимир Путін переконаний, що його країні все-таки вдасться поглинути Україну, хоч цей процес і може зайняти чимало часу. За даними аналітиків, Кремль і його керівництво впевнені, що поступовий наступ РФ на фронті здатен не тільки захоплювати чужі території, а й виснажить сили України.