Вугледар Донецької області
06.09.2024 10:19

Російська армія активізувала наступ у районі Вугледара на Донеччині. Проте російська армія не зможе утримувати ініціативу на всій території сходу України протягом тривалого часу.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW) у свіжому звіті. Але темпи окупантів швидко не знизяться.

"Таким чином окупанти хочуть посилити тиск на українських військових і створити умови для подальших успіхів на Покровському напрямку. Зусилля російських сил спрямовані на ліквідацію широкого українського виступу на захід і південний захід від Донецька і просування до траси Н-15 (Донецьк - Запоріжжя) та вздовж неї", - сказано в повідомленні.

Скоординовані російські наступальні операції з південного флангу на Покровському напрямку на західний фланг української оборони навколо Вугледара, ймовірно, мають на меті посилити тиск на ЗСУ, що обороняються на заході Донецької області.

"Активізація російських наступальних операцій під Вугледаром, швидше за все, не означає, що темпи російських наступальних операцій в інших місцях на заході Донецької області в найближчій перспективі знизяться", - звітують аналітики.

Карти боїв

Українські сили відбивають посилену російську механізовану атаку у складі чотирьох танків і 17 бойових броньованих машин поблизу Костянтинівки.

Російські війська активізували наступальні операції під Вугледаром невдовзі після початку розширення південного флангу Покровського виступу. Окупанти мають намір провести взаємопідсилюючі наступальні операції на південному фланзі Покровського напрямку, безпосередньо на захід від Донецька, вздовж автодороги 0-0532, та під Вугледаром.

Командування російських окупантів має на меті захопити Курахове і Вугледар, щоб дозволити російським військам швидше отримати тактичні переваги до і вздовж траси Н-15. Водночас російські війська, ймовірно, зіткнуться там із труднощами.

"Командування РФ продовжує надавати пріоритет наступальним діям на Покровськ. Розглядатиме інтенсифікацію наступу на заході Донецької області як другорядне завдання. Росіяни хочуть за допомогою цих другорядних зусиль, незалежно від їхнього успіху, закріпити українські сили в західній частині Донецької області і не допустити передислокації українських військ для посилення оборони Покровська", - додали аналітики.

Російська армія не зможе утримувати ініціативу на всій території сходу України протягом тривалого часу.

"Багаторазова активізація наступальних дій в Донецькій області, на додаток до постійного оперативного тиску, спричиненого вторгненням України в Курську область, ймовірно, призведе до того, що російські наступальні операції досягнуть кульмінації раніше, ніж планує російське військове командування", - зазначають експерти.

Нагадаємо, рятувальники завершили аварійно-рятувальні роботи на місці ракетного удару по території полтавського військового Інституту зв’язку. Роботи тривали 3 дні. Внаслідок ракетного удару загинуло 55 людей, постраждало – 328.