Атака
06.09.2024 13:29

Сьогодні, 6 вересня, близько 10:00 російські окупанти завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста Павлоград у Дніпропетровській області. Повітряні сили повідомили, що попередньо було використано п’ять балістичних ракет типу "Іскандер-М"/KN-23, які були запущені з Воронезької та Ростовської областей. Вони закликали не ігнорувати повітряну тривогу.

Обстріл

Після обстрілу в місті лунали вибухи. Військові повідомили про загрозу балістичних ракет і швидкісні цілі у напрямку Павлограда. Спочатку в ОВА підтвердили, що внаслідок атаки постраждало п’ять людей і є руйнування.

Обстрілобстріл

Згодом кількість постраждалих значно зросла. Спочатку було повідомлено про 18 постраждалих, включаючи першу жертву. Пізніше кількість постраждалих у Павлограді збільшилася до 30, а згодом до 40 людей. Серед постраждалих були щонайменше троє дітей.

На даний момент у Павлограді вже 50 постраждалих після атаки РФ 6 вересня. Найменшому з них – 4 роки. Про це повідомляє Telegram очільника Дніпропетровської ОВА Сергія Лисака і Повітряні сили ЗСУ.

Голова ОВА зазначив, що найбільший постраждалий у віці 86 років. Всі постраждалі отримують необхідну допомогу, а наслідки атаки продовжують уточнювати. Також було відзначено, що побиті оселі місцевих жителів.

Раніше повідомлялося, що троє рятувальників з Харківської області, які були залучені до ліквідації масштабного лісового пожежі в Донецькій області, отримали поранення.