Обшуки
06.09.2024 15:00

Сьогодні співробітники Служби безпеки України провели обшуки в Ужгородській міськраді і оголосили першу підозру у справі.

За інформацією РБК-Україна від джерел у правоохоронних органах, посадовці міськради нібито вимагали 15 тисяч доларів від підприємця за видачу дозвільних документів на будівництво комерційного об'єкта з паркомісцями.

Зазначається, що обшуки були проведені у директора Департаменту інфраструктури Віталія Гільтайчука та керівниці КП "Архітектурно-планувальне бюро" Даніелли Геворкян.

"Посередницю з комунального підприємства вже підозрюють у пропозиції, обіцянці або наданні неправомірної вигоди та шахрайстві", – повідомили джерела.

Раніше повідомлялося, що в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако заявив, що в його кабінеті проходять обшуки, а в міськраду «ввірвалися люди з автоматами». Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що правоохоронці проводять слідчі дії у міській раді Чернігова у справі щодо незаконного виділення земельної ділянки. За фактом зловживання посадовими особами своїм службовим становищем було відкрито кримінальне провадження (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Крім того, слідчі Державного бюро розслідувань провели обшуки у в.о. директора Департаменту ризиків Державної митної служби Олександра Щуцького. Також обшук проводився в не задекларованій машині Ауді SQ7, на якій їздить топ-посадовець.