Атака
07.09.2024 09:22

У ніч на 7 вересня російські війська атакували Україну ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків – Курськ, Єйськ – рф, Чауда – Крим). Загалом радіотехнічними військами Повітряних Сил було виявлено та здійснено супровід 67-ми «шахедів», повідомляють Повітряні сили України.

ППО

До відбиття повітряного нападу противника залучено авіацію, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи підрозділи РЕБ Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 58 ударних БпЛА.

"6 безпілотників – вийшли з підконтрольного повітряного простору України, полетівши у напрямку росії, білорусі та тимчасово окупованої Луганщини. Ще три ворожі БпЛА локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ). Цієї ночі протиповітряна оборона працювала у Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Чернігівській, Черкаській, Сумській, Херсонській та Полтавській областях", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у КМДА зазначили, що у ніч на 7 вересня російські окупаційні війська здійснили масовану атаку безпілотниками на Київ, однак усі дрони були збиті силами української ППО.

Загалом, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1270 осіб. Також наші воїни знешкодили танк, 29 артилерійських систем, один засіб ППО, 52 БпЛА оперативно-тактичного рівня, крилату ракету та 55 автомобілів.