Погода
10.09.2024 17:55

У середу, 11 вересня, синоптики прогнозують мінливу хмарність по всій Україні, за винятком західних регіонів, де буде хмарно з проясненнями.

За даними Укргідрометцентру, у західних областях, а також місцями в Житомирській, Вінницькій та Одеській областях можливі короткочасні дощі та грози. На решті території – без опадів.

погода

Вітер переважатиме південно-східний зі швидкістю 7-12 м/с. Температура в західних областях коливатиметься від 10-15 градусів тепла вночі до 17-22 градусів вдень, у Карпатах – вночі +8 +13, вдень +11 +16.

На решті території вночі очікується +13 +18 градусів, вдень +24 +29, а на південному сході країни температура підніметься до +32.

Прогноз для Київщини: У Київській області прогнозують мінливу хмарність без опадів. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура вночі коливатиметься від 13 до 18 градусів тепла, вдень – 24-29.

У Києві вночі очікується +14 +16, вдень +26 +28.

Вересень в Україні розпочався настільки теплим, що синоптики констатують продовження метеорологічного літа, попри календарну осінь.

Нагадаємо, що стосується жовтня та листопада, то жовтень, за прогнозом, буде теплішим на 2 градуси порівняно з нормою, а листопад — на один градус. Тенденції останніх років вказують на те, що початок осені в Україні, особливо її перша половина, буде типовою “золотою осінню” — сонячною, сухою та теплою. Значне похолодання слід очікувати в другій половині жовтня.

Нагадаємо, що українці можуть отримати деякі ліки в рамках програми "Доступні ліки", яка надає можливість отримати препарати безкоштовно або за деякою доплатою.

Фото Олександри Буділки