Як українцям пережити блекаут
11.09.2024 11:59

У Києві влада закликає мешканців готуватися до можливих перебоїв із електропостачанням узимку 2024-2025 року. Українці можуть взимку залишитися без світла на 16 годин. Як можливо підготуватися до подібних блекаутів?

Київська міська державна адміністрація (КМДА) рекомендує киянам завчасно запастись необхідними ресурсами, щоб комфортно пережити потенційні блекаути.

Поради будуть корисними і для мешканців інших міст. За прогнозами експертів, такі великі міста як Київ, Харків та Одеса взимку можуть зіткнутися із серйозними проблемами в енергопостачанні через дефіцит генерації та військові загрози. У гіршому випадку, мешканці цих міст можуть залишатися без світла до 16 години на добу.

Українцям радять створити запас продуктів, які не потребують холодильника та приготування з використанням електроенергії. Це можуть бути консерви, сушене м'ясо, сублімовані продукти, сухарі, горіхи, шоколад та енергетичні батончики.

Як українцям пережити блекаут

Як українцям пережити блекаут

Особливу увагу слід приділити запасам води як питної, так і технічної. На одну дорослу людину рекомендується запасти 3 літри питної води та 10-12 літрів технічної води на добу.

Окрім їжі та води, треба подбати про альтернативні джерела освітлення та інформації. Слід придбати FM-радіо на батарейках, ліхтарики, свічки та сірники. Також не варто забувати про домашню аптечку та засоби для безпечного пересування у темний час доби.

Нагадаємо, Сили оборони України продовжують нищити російських окупантів. За минулу добу українські захисники ліквідували ще понад 1400 росіян та знищили 50 артилерійських систем.