Блінкен та Леммі
11.09.2024 13:10

Держсекретар США Ентоні Блінкен та міністр закордонних справ Великої Британії Девід Леммі прибули до Києва для проведення серії зустрічей з високопоставленими представниками уряду України.

На вокзалі їх зустрічав посол України у Великобританії, колишній головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

візит

"Блінкен заявив, що хоче почути безпосередньо від президента України Володимира Зеленського та інших, які цілі Києва в цій війні і що Вашингтон може зробити, щоб допомогти йому досягти їх", - ідеться в повідомленні Reuters.

Як повідомляють на сайті Держдепу, сторони обговорять подальшу підтримку України для захисту від російської агресії, а також шляхи забезпечення України у "військовому, економічному та демократичному плані в довгостроковій перспективі".

Під час свого візиту до Києва Блінкен планує ознайомитися із ситуацією на фронті та обговорити з українськими офіційними особами потреби України в контексті наближення зимового періоду. Радник Білого дому Джон Кірбі зазначив, що Блінкен підтвердить підтримку США у зусиллях України з захисту та відвоювання територій, захоплених Росією.

Кірбі також повідомив, що в Києві відбудеться обговорення мирних пропозицій президента Володимира Зеленського.

Наступного дня, 12 вересня, запланована поїздка Блінкена до Польщі. Там держсекретар США зустрінеться з польськими урядовцями, щоб обговорити низку важливих двосторонніх питань, в тому числі поглиблення оборонної і енергетичної співпраці, а також роботу двох країн як членів НАТО на підтримку оборони України.

Нагадаємо, у ніч на 11 вересня Повітряні сили України успішно відбили масштабну повітряну атаку російських терористів. За даними радіотехнічних військ, було зафіксовано та супроводжено 34 засоби повітряного нападу.