Наслідки атаки
12.09.2024 12:04

У ніч на 12 вересня Росія здійснила атаку на Україну, використовуючи дрони-камікадзе, що викликало повітряну тривогу в кількох областях. Повітряні сили також попереджали про можливі запуски балістичних ракет.

Основний удар дронами Shahed було спрямовано на Конотоп, Сумську область.

Київ також намагалися атакувати, але всі дрони були збиті до того, як вони досягли столиці. КМВА попереджала про загрозу балістичних ударів, однак цього разу вони не застосовувалися.

У Хмельницькій області внаслідок російської атаки спалахнула пожежа на складі меблів.

Повітряні сили зафіксували 69 засобів повітряного нападу. Атака включала використання балістичних і крилатих ракет, а також ударних дронів. По Чернігівській області завдали удару двома балістичними ракетами "Іскандер-М" і керованою ракетою Х-59/69, а також випустили дві крилаті ракети Х-22/32 та 64 дрони Shahed.

Сили оборони України знищили 44 дрони, ще три повернулися на територію Росії, а чотири тимчасово втрачені на території України.

Протиповітряна оборона працювала в Київській, Херсонській, Хмельницькій, Черкаській, Сумській, Дніпропетровській, Кіровоградській, Запорізькій та Полтавській областях.

Нагадаємо, станом на 12 вересня за добу на фронті російські загарбники втратили 1270 одиниць особового складу вбитими та пораненими. Названо нові втрати армії РФ на фронті.