Володимир Зеленський
16.09.2024 11:59

Німецький таблоїд Bild заявив, що з’ясував подробиці нібито «плану перемоги», який розробляє президент України Володимир Зеленський. Проте у глави держави стверджують, що видання поширило фейк.

Про це повідомив радник Зеленського з комунікацій Дмитро Литвин.

Як писав Bild, документ буцімто включає вимогу на дозвіл використовувати західне далекобійне озброєння для ударів по росії, а також там зазначена нібито готовність України прийняти «локальне припинення вогню на певних ділянках фронту, а отже, тимчасове замороження ситуації».

Водночас, за словами Литвина, видання не бачило плану, і ті кілька людей, які нині залучені до підготовки документа, з Bild не говорили.

“”Мінськ-3″ або будь-який інший ніхто росіянам не подарує. Україна проти будь-якого замороження війни, і на всіх рівнях влада України про це говорить. І для нас важливо, щоб Сполучені Штати підтримали саме план перемоги України, а не капітуляції чи замороження”, — заявив радник.

Він також нагадав, що спершу цей план представлять саме Сполученим Штатам.

Речник українського Міністерства закордонних справ Георгій Тихий теж запевнив, що Україна не планує погоджуватися на будь-яке “замороження” війни.

“Джерело, яке це повідомило Bild, не знає про план президента. Ті елементи, які президент представить у США, безсумнівно, посилять, а не послаблять Україну та її воїнів”, — додав він.

Нагадаємо, війська РФ за останні кілька днів просунулися на деяких ділянках Донецького спрямування фронту. Ворогові вдалося пройти вперед на Сіверській та Покровській дільницях.