Карти боїв
17.09.2024 10:19

Сили Оборони України відновили становище біля Торського в Донецькій області. Російські військові також просунулися на Донбасі.

Про це повідомили аналітики групи DeepState.

Однак, як повідомили експерти, російські окупанти також просунулися на Донбасі. Так, війська РФ мали успіхи біля Колісниківки, Невського, Новосадового, Новогродівки, у Гродівці та Бажаному Першому.

При цьому в Генштабі ЗСУ заявили, що за 16 вересня відбулося 153 бойових зіткнення. Російські окупанти завдали по території України 63 авіаудари, а також скинули 83 керовані бомби. Крім цього, росіяни задіяли для ураження 448 дронів-камікадзе і здійснили понад 2900 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах.

"Українські захисники продовжують рішуче давати відсіч спробам противника просунутися в глибину нашої території, наносять йому ефективну вогневу поразку, виснажуючи по всій лінії фронту", — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, втрати наземної бронетехніки Росії перевищили 10 000 одиниць. За таких темпів Росіяже за рік може втратити здатність забезпечувати військову армію необхідною кількістю техніки.