Симоньян
17.09.2024 16:55

Meta забороняє діяльність пропагандистської медіагрупи «Росія сьогодні» на своїх платформах. Про це пише у Телеграм радник міністра МВС України Антон Геращенко.

Зазначається, що Заборона на діяльність медіагрупи, що включає «РИА Новости», RT, TV-Новости, Ruptly, Sputnik та інші російські державні «СМІ», набуде чинності найближчими днями.

«Після ретельного розгляду ми розширили наші існуючі заходи проти російських державних ЗМІ. Росія сьогодні, RT та інші пов’язані з ними організації тепер заборонені в наших додатках по всьому світу через іноземне втручання», — йдеться в заяві Meta.

До речі, 4 вересня США запровадили санкції проти пропагандистки Маргарити Симоньян, медіагрупи «Росія сьогодні» та її дочірніх компаній.

Окрім Facebook, до додатків Meta також відносяться Instagram, WhatsApp і Threads. Також у Європі та США канал Russia Today став недоступний у Telegram. Він під забороною в Нідерландах, Франції та інших країнах.

Раніше повідомлялося, що двох пропагандистів НТВ і російського військового з супроводу важко поранено в окупованій частині Донецької області.