Бої за Покровськ
07:57

Бій за Покровськ, ймовірно, стане кульмінацією військової кампанії Москви. Такий висновок випливає зі стратегії російського диктатора Володимира Путіна – захоплення всієї Донецької області.

Про це повідомляє The Guardian.

Покровськ для росіян є важливим через те, що місто є базою матеріально-технічного забезпечення та основним транспортним вузлом Збройних сил України.

В останній місяць росіяни накопичували сили на Покровському напрямку. Їхній широкомасштабний наступ розпочався із захоплення Авдіївки. Мабуть, його мета – розширити вузький виступ углиб території України та захопити місто Покровськ.

Але якщо росіяни і захоплять місто, це буде досить нелегко.

На Покровському напрямку російські окупанти за підтримки авіації здійснили 24 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Новоолександрівки, Новоторецька, Гродівки, Новогродівки, Михайлівки і Красного Яру. Сили оборони стримують ворожий натиск і відбили 21 атаку, тривають три боєзіткнення.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки вже бачили український план перемоги, про який раніше неодноразово заявляв президент України Володимир Зеленський.