Погода
20.09.2024 17:50

Синоптикиня Наталка Діденко повідомила на своїй сторінці у Facebook, що вихідні в Україні будуть сухими, сонячними та теплими.

За її прогнозом, всю країну охопить антициклон, який забезпечить гарну погоду. Температура вночі коливатиметься в межах +8...+13 градусів, вдень очікується від +24 до +27 градусів, а у Карпатському регіоні — від +19 до +23 градусів. Вітер буде східного та північно-східного напрямків, переважно слабкий чи помірний. Лише на півдні в суботу можливі пориви до 15-20 м/с.

Погода у Києві

У Києві на суботу та неділю прогнозується близько +25 градусів, вітер слабкий або помірний, північно-східний. Лише 25 вересня він змінить напрямок та посилиться до 15-18 м/с. Опадів у столиці не очікується до 27-28 вересня.

Що стосується жовтня та листопада, то жовтень, за прогнозом, буде теплішим на 2 градуси порівняно з нормою, а листопад — на один градус. Тенденції останніх років вказують на те, що початок осені в Україні, особливо її перша половина, буде типовою “золотою осінню” — сонячною, сухою та теплою. Значне похолодання слід очікувати в другій половині жовтня.

Нагадаємо, завідувач відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС Віра Балабух розповіла, чи можлива в Україні рання зима і коли чекати перших заморозків та снігу.

Зазначимо, що українці можуть отримати деякі ліки в рамках програми "Доступні ліки", яка надає можливість отримати препарати безкоштовно або за деякою доплатою.

Фото Олександри Буділки