Телеграм
17:26

В РНБО заявили, що жодних обмежень для ведення офіційних Telegram-каналів рішенням про заборону Telegram для службових пристроїв не встановлено, передає sud.ua.

Нагадаємо, Національний координаційний центр кібербезпеки ухвалив рішення щодо заборони встановлення та використання Telegram на службових пристроях працівників органів державної влади, військовослужбовців, працівників сектору безпеки і оборони, а також підприємств – операторів критичної інфраструктури.

Як пояснив голова Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко, ця заборона не стосується персональних смартфонів. Також постанова не забороняє держорганам продовжувати вести власні Телеграм-канали.

«Ще додатково уточню: рішення стосується лише листування і пересилання документів через месенджер.

Також додатково потрібно уточнити ще питання: це рішення НЕ ЗАБОРОНЯЄ державним органам, військовим формуванням і тд. вести офіційні сторінки в Телеграм. Воно цього НЕ СТОСУЄТЬСЯ. Бо вже бачу, що це питання не пояснили, а варто було і буде плутанина», — уточнив Коваленко.

Нагадаємо, затримання засновника Telegram Павла Дурова в РФ стало подією, яка вразила, як вибух бомби: російським чиновникам наказали терміново видалити всі службові переписки в месенджері.