Шлюб онлайн
10:59

Уже 3,5 тисячі пар виявили намір одружитися в онлайні та 261 пара вже побралася онлайн у «Дії» в Україні.

Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» поінформувала заступниця директора Департаменту з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації України Валерія Ткач.

«Ми можемо зробити висновок, що послуга реєстрації шлюбу онлайн, у мобільному застосунку «Дія», має великий попит серед українців. Уже 3,5 тисячі пар виявили намір одружитися в онлайні, і 261 пара вже побралася онлайн у «Дії». Також, якщо говорити про пропозиції, їх стає дедалі більше, і станом на сьогодні 900 тисяч разів було зроблено пропозиції, із яких майже 113 тисяч разів відповіли «так», - зазначила представниця Мінцифри.

Вона заявила, що відповідь громадянам необхідно надати упродовж 14 днів з моменту надходження такої пропозиції.

Відповідаючи на питання щодо подібних жартівливих пропозицій, наприклад, від чоловіка до чоловіка, пости щодо чого можна було прочитати у соцмережах, Ткач пояснила, що на роботу мобільного застосунку «Дія» це, по суті, жодним чином не впливає.

«Ми створили можливість українцям надати ці пропозиції незалежно від статі. І такі кейси були, цим активно користуються також. Але з юридичної точки зору це ніяких наслідків не має — бо вже на етапі подачі заяви на одруження система перевіряє і не дозволяє подавати заяви на одностатеві партнерства, бо станом на зараз законодавством України це не передбачено», - поінформувала вона.

Представниця Мінцифри запевнила, що програма наразі працює чітко.

«Єдине, що ми можемо спостерігати, це, у невеликій кількості випадків, що у користувачів є поганий інтернет-зв’язок. Але це швидко виявляється, і проблеми усуваються. Тому в цілому можемо сказати, що програма працює чітко і без нарікань», - сказала Ткач.

Нагадаємо, протягом трьох днів від початку роботи сервісу онлайн-шлюбів у застосунку "Дія" користувачі в Україні зробили більш ніж 400 тисяч пропозицій одружитися.