Путін
15:39

Москва може вжити дій проти авіабаз у Польщі та Румунії, де базуються українські F-16, через загострення відносин із Заходом. Як зазначає Washington Post, російський диктатор Володимир Путін втрачає ефективність своїх ядерних погроз і шукає нові способи впливу на ситуацію.

Зазначається, що Путін вже попередив, що удари України вглиб Росії можуть призвести до конфлікту з НАТО, на що російські пропагандисти відреагували загрозами ядерної зброї.

Спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що атаки на Росію можуть спровокувати ядерну війну, підкреслюючи близькість штаб-квартири Європарламенту до російських ракет.

Аналітики вважають, що Путін бачить загрозу в посиленні західної підтримки України, особливо якщо це призведе до збільшення ракетних ударів по території Росії. Деякі експерти прогнозують, що Москва може вдатися до диверсійних операцій проти військових об'єктів на Заході, або ж використовувати проксі-групи для атак на західні інтереси.

Кремлівський аналітик Сергій Марков зазначив, що російське військове керівництво усвідомлює необхідність ескалації та готове вжити заходів, зокрема закриття британського посольства в Москві та удари по авіабазах у Польщі та Румунії. Він вважає, що оскільки Росія впевнена в можливих ударах по своїй території, то їй потрібно діяти першою.

Попри ці прогнози, аналітики вважають удари по авіабазах НАТО малоймовірними, наголошуючи, що заяви про ядерну зброю використовуються для підвищення напруженості на тлі політичних перегонів у США.

Раніше повідомлялося, що Росія готує удари по ядерних об'єктах України.

Нагадаємо, очільник МЗС РФ Сергій Лавров звинувачує Україну в ядерному тероризмі та вербуванні ісламістів.

Раніше повідомлялося, що російський флот тренувався наносити ядерні удари по Європі.

США пояснили Росії, що буде в разі застосування ядерної зброї.