Військові РФ
09:38

Російські силовики використовують піхотні групи на фронті для знаходження позицій українських захисників. Проте, ця тактика призводить до великих втрат серед російських піхотинців.

Цю інформацію розповів речник ОТУ "Харків" Віталій Саранцев.

Він зазначив, що російський ворог намагається зберегти свою бронетехніку й озброєння, тому він використовує піхоту як приманку, щоб вивести наші сили оборони з українських позицій.

Найнебезпечнішою точкою на фронті залишається Вовчанськ та сусідні населені пункти. Там росіяни намагаються розширити свою зону контролю, використовуючи будь-які засоби, включаючи обстріли з озброєння важкого калібру.

Також речник ОТУ "Харків" заявив, що російський ворог іноді завдає ударів своїм власним підрозділам. Це свідчить про його відчай та злість. Звичайно, таке завдання не вдається, оскільки українська армія добре орієнтується в діях противника.

За повним масштабом вторгнення російської армії в Україну, загальна кількість втрат становить приблизно 643 750 окупантів. Протягом останньої доби українські захисники знищили 1330 ворожих бойовиків.

Також було повідомлено, що на Курщині ЗСУ ліквідували командира російського десантно-штурмового полку.

Важливо зазначити, що Росія втратила понад 610 тисяч військових у воєнних діях на Україні. Тим часом, через зниження темпів призову, бюджет необхідно докладати зусиль, щоб збільшити бонуси для контрактників.

Нагадаємо, Кремль продовжує публічно сигналізувати про свою незацікавленість у будь-якому мирному врегулюванні війни. Ворога цікавить капітуляція українського уряду та знищення української держави.