Сергій Гнезділов
24.09.2024 21:52

Співзасновник "Демократичної сокири" та майор ЗСУ Віктор Трегубов у своєму пості на Facebook прокоментував гучний скандал навколо Сергія Гнезділова, який начебто самовільно залишив частину (СЗЧ) на фронті. За словами Трегубова, ситуація виглядає зовсім не так, як її подає сам Гнезділов.

"Люди в коментарях вважають, що Сергій пішов з фронту. Це просто неправда. І, судячи з подій останнього дня, Сергію комфортно з цією неправдою", — написав Трегубов.

Він зазначив, що, попри заяви про п'ять років на фронті, Сергій вів подкаст не з окопів, а з офісу в Києві, і його активна громадська діяльність також проходила далеко від лінії фронту.

"Виправте мене, будь ласка, але подкаст "Громадського" Сергій вів не з окопу під Бахмутом, а з офісу компанії на площі Слави, що в Києві. Я знаю, бо я в нього там був. А веде він цей подкаст з жовтня минулого року. А виходить цей подкаст раз на тиждень. Ні, я припускаю, що можна записати кілька випусків водночас. Але вибачте, будь-хто, хто бачив особливості служби, не сумістить в голові "піхотні труди" з постійними виїздами на запис телешоу.

Захищався від "хлопців Карася" Сергій не в Покровську, а в Києві, біля Європейського дому, куди прийшов з дівчиною споглядати фільм.

Фестиваль "Виделкафест" Сергій влаштовував не в Часовому Ярі, а в Чорноморську. І я, як людина, що влаштовувала масові події, далекий від думки, що процес його організації він суміщав з обов'язками командира піхотного взводу.

Фото з песиком Старлінком Сергій постить не з Курщини, а з Поштової площі.

Зрештою, вчора Сергій сам сказав, що у "СЗЧ" він пійшов з лікарняного. Що... дивно", - пише Трегубов.

Він також додав, що під час останньої розмови з Гнезділовим, на питання про його місцеперебування протягом року, отримав різку реакцію — Сергій заблокував його у соцмережах.

"Я не заперечую, що Сергій воював. Я знаю, що він воював, ще й як.

Я не маю проблем з тим, що Сергій зараз перебуває в Києві. Я навіть переконаний, що цьому є якесь офіційне, законне та моральне пояснення. Я теж перебуваю в Києві, не мені докопуватись".

"Зараз він трішки кривить душею, коли намагається подати свій вчинок як вчинок втомленого піхотинця", — підсумував Трегубов, закликавши до об’єктивної оцінки ситуації.

Як стало відомо раніше, Сергій Гнезділов публічно залишив військову частину, щоб привернути увагу до відсутності чітких термінів служби та демобілізації, наголошуючи, що виснажена піхота довго не протримається без належних законодавчих рішень.