пожежа
12:15

Лісова пожежа дісталася столиці Еквадору — міста Кіто. Через вогонь довелося перекрити один із проспектів. Пожежникам поки не вдається приборкати полум’я, пише УНІАН та публікує відео.

Лісові пожежі в Еквадорі трапляються регулярно, особливо під час сухого сезону, який зазвичай триває з червня по вересень. Ці пожежі найчастіше виникають у регіонах із сухим кліматом, таких як високогір'я і схили Анд. Основними причинами є як природні фактори, такі як блискавки, так і антропогенні — підпали, неправильне використання відкритого вогню або розчищення земель під сільське господарство.

Пожежі становлять серйозну загрозу для екосистем, зокрема, в національних парках і заповідниках, де мешкають рідкісні та ендемічні види рослин і тварин. В останні роки проблема посилилася через зміну клімату, що призводить до триваліших періодів посухи.

Раніше повідомлялося, що в Україні на Сумщині згоріло 50 гектарів лісу через постійні обстріли окупантів.

Нагадаємо, що у Львові виникла пожежа в будівлі кінотеатру «Дзвін», що розташований неподалік пам'ятника Степану Бандері. Як повідомляє Львівська міська рада, приміщення кінотеатру повністю згоріло, і попередньо основною причиною пожежі вважається підпал.