Суми
10:20

Сьогодні, 28 вересня, російські війська здійснили два удари по медичному закладу у Сумах. Серед загиблих - поліцейський. Про це повідомив глава МВС України Ігор Клименко в Telegram.

"У Сумах росіяни двічі вдарили по медичній установі. Станом на даний момент, загинуло 6 людей", — зазначив він.

Зазначається, що внаслідок першого обстрілу одна людина загинула, було зруйновано перекриття декількох поверхів лікарні, а також розпочалася евакуація пацієнтів і медичного персоналу.

Кліменко написав, що для надання допомоги постраждалим на місце обстрілу прибули рятувальники та поліцейські. Під час евакуації ворог знову завдав удару. Станом на тепер відомо про 6 загиблих, серед яких поліцейський, а ще один поліцейський отримав поранення.

На момент вибухів у медичному закладі Сум перебувало 86 пацієнтів, з них 15 маломобільних, та 38 працівників. Коли на місці події рятувальники та поліціянти надавали допомогу та евакуйовували хворих, армія РФ завдала ще одного удару, зазначили у прокуратурі. Наразі відомо про шістьох загиблих та 11 поранених людей.

"Штаб з ліквідації наслідків розгортається на базі 21 школи. Мешканці, чиє майно постраждало чи пошкоджено внаслідок ворожої атаки, можуть звертатися", - повідомив начальник Сумської міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

ОНОВЛЕНО о 10.32.

Вже відомо про 7 загиблих і 12 тяжких поранених.

Нагадаємо, у ніч на 28 вересня сили ППО знищили близько півтора десятка російських ударних дронів, які загрожували Києву. БПЛА були ліквідовані як на підступах до столиці, так і на її території.

Наші воїни завдають окупаційним військам відчутних втрат в живій силі, техніці і активно підривають наступальний потенціал ворога у тилу. Загалом, минулої доби втрати російських загарбників склали 1470 осіб.