дрон
19:05

В окупованому Маріуполі діти виготовлятимуть дрони для ЗС РФ у школі, повідомляє Центр національного спротиву.

Зазначається, що спеціально для цього у Кремлі видали підручники з "безпілотних авіаційних систем" і забезпечили ними школи.

"Проектувати та виготовляти безпілотники для потреб армії РФ будуть у 47-мій школі тимчасово окупованого Маріуполя. Для цього окупанти відкрили спеціалізований інженерний клас із авіаційним скеруванням", — йдеться у повідомленні.

У Центрі нацспротиву уточнили, що таке рішення окупаційна влада ухвалила в рамках реалізації програми президента Росії Володимира Путіна "Образование".

Зокрема для цього у Кремлі видали підручники з "безпілотних авіаційних систем" і забезпечили ними школи на тимчасово окупованій території України.

"Це вже далеко не перший випадок, коли росіяни використовують дітей на тимчасово окупованих територіях України до виробництва зброї, яка згодом вбиває українців та знищує наші міста", — підкреслили в ЦНС.

Там також наголосили, що через подібні вчинки окупантів українська молодь стає свідком мілітаризації, яка створює ілюзію, нібито російсько-українська війна є звичним явищем.

"Дітей реально втягують у війну", — акцентували в ЦНС.

Нагадаємо, в окупованому Мелітополі противник почав реалізацію кремлівської програми з мілітаризації українських дітей під назвою "служу отечеству". Для цього активно залучаються бойовики армії РФ.

Зокрема, голова обласної асоціації так званих ветеранів "спеціальної військової операції" Олександр Остапенко спільно з місцевими колаборантами створює спеціалізовані класи-казарми для учнів старших класів на базі місцевих шкіл.

Окупанти роблять все можливе, щоб перетворити дітей на мобілізаційний резерв, готуючи їх до служби в російській армії. Через подібні "виховні" заходи влада РФ прагне створити нове покоління, лояльне до окупантів і готове брати участь у війнах за інтереси Кремля.

Дітей на окупованих територіях вчать воювати за Путіна.