ЗСУ у КУрській області
11:19

Збройні сили України нещодавно просунулися в Глушковському районі на захід від свого виступу в Курській області РФ на тлі наступальної операції, що триває. У відповідь російські війська намагаються зміцнити свої нинішні позиції та готуються до захисту від майбутніх українських атак.

Для цього російське військове керівництво шукає додаткові сили. Про ситуацію на ділянці фронту, яка майже два місяці тому утворилася на території країни-агресора, розповіли в Інституті вивчення війни (Institute for the Study of War, ISW).

Посилаючись на геолокаційні кадри від 29 вересня аналітики кажуть, що ЗСУ нещодавно просунулися на захід та північний захід від Веселого (на південь від Глушкового) та захопили північно-західну частину цього села.

Водночас російські блогери стверджували, що підрозділи їхнього 56-го повітрянодесантного полку (7-ма дивізія ВДВ) відбивали українські атаки біля населеного пункту.

Крім цієї ділянки, ЗСУ продовжили атаки на українському виступі в Курській області 29 вересня, але, як повідомляє ISW, "не досягли підтверджених успіхів". Пропагандисти писали, що українські сили атакували на південний схід від Кореневого в районі Любимівки; на схід – Крем'яного; на північ від Суджі в районі Погребків, Камишівки та Черкаського Порічного. Також ЗСУ діють у районі Ольгівки (на схід від Кореневого).

Нагадаємо, українські військові продовжують завдавати влучних ударів по ворожих об'єктах на лінії фронту. Військові бригади «Гарт» на Вовчанському напрямку виявили та знешкодили партію ворожих безпілотників.