Погода
17:50

В останні дні вересня в кількох регіонах України були дощі. Проте жовтень року розпочнеться з теплої літньої погоди, але вже 5-6 числа в країні розпочнеться похолодання. Температура знизиться на 7-13 градусів, посилиться вітер, і пройдуть дощі. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич на порталі "Метеопрог".

На початку другої декади місяця температура повітря поступово підвищиться завдяки надходженню повітряних мас з південного заходу Європи. Однак над Україною залишиться поле відносно високого тиску, тому до середини місяця істотних опадів не передбачається.

За прогнозом Кібальчича, третя декада місяця також обіцяє бути теплою, але з частими та рясними дощами. "Отже, в жовтні буде як мінімум одне значне похолодання наприкінці першої декади, але воно не матиме суттєвого впливу на середню місячну температуру, яка прогнозується на 1–2,5 °C вищою за кліматичну норму".

Найбільш теплим жовтень обіцяє бути на південно-східній території країни та в Криму. Загальна кількість опадів очікується близькою до норми, а в західних і південних регіонах — на 20–70% вище за норму. Основна частина дощів припаде на другу половину місяця, і навіть можливий перший сніг:

"У третій декаді в окремих районах можливий перший сніг, особливо у передгірських зонах та на Поліссі. Однак формування снігового покриву, хоч і тимчасового, малоймовірне".

Синоптикиня Наталка Діденко повідомила, що в Україні завтра, 1 жовтня, стане прохолодніше. Істотних опадів завтра не очікується.

За її даними, вночі +9+13 градусів, в західній частині +4+9 градусів, в Карпатах до нуля та невеликих мінусів.

Протягом дня вівторка передбачається у східній частині, на півдні та в більшості центральних областей +22+26 градусів.

На Житомирщині +14+18 градусів, на Київщині +18+20, на Чернігівщині +22, на Сумщині до +24 градусів.

А в західних областях втримується найхолодніша погода, вдень +9+13 градусів.

Вітер рвучким ще залишиться на півдні та сході, на решті території України поступово вгомонятиметься.

У Києві буде сухо, вітер послабне до помірного, вночі +10 градусів, вдень +18+20 градусів.

Нагадаємо, в Івано-Франківській та Закарпатській областях випав перший сніг.

Фото Олександри Буділки