Ситуація в Вугледарі
07:57

Російські війська увійшли у Вугледар Донецької області з західної та південної частини міста. У західній частині міста росіяни вивісили свої прапори.

Про це повідомляють аналітики каналу DeepState.

Окрім того, піхота росіян помічена у місті та у середині багатоповерхівок.

Також, як зазначається, окупанти обстрілюють центральну частину міста, де Сили Оборони продовжують чинити спротив агресору.

Натомість Генеральний штаб ЗСУ цю інформацію наразі не підтверджує. У зведенні йдеться, що на Времівському напрямку підрозділи українських військ неподалік Вугледара, Богоявленки та Золотої Ниви відбили шість штурмів росіян. Окупанти здійснили авіаційні удари по районах населених пунктів Новодонецьке, Тамарівка, Новодарівка та Богоявленка, всього було скинуто 21 авіабомбу.

Нагадаємо, ситуація у Вугледарі з кожним днем стає більш напруженою і лещата навколо міста, де Росія має значну чисельну перевагу, закриваються. У таких умовах, розповів військовий експерт, колишній речник Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов, важко говорити про забезпечення українських військ та евакуацію поранених.

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок висловилася за використання Україною далекобійної зброї. Відомі подробиці.