Кримський міст
13:21

Росія готується до безпрецедентної атаки на Кримський міст. У районі переправи зафіксовано появу двох систем ППО "Панцир" та інших засобів. Про це повідомляє "Кримський вітер". Нові супутникові знімки свідчать про збільшення оборонних споруд навколо Кримського мосту.

"Росія почала розміщувати баржі на південній стороні мосту ще на початку травня, щоб захистити конструкцію та судноплавний канал від майбутніх українських атак. Раніше встановлені бар'єри були пошкоджені штормами", - повідомляє моніторинговий канал.

До червня, згідно з даними аналітиків, захисні заходи були посилені додатковими баржами та плавучими боновими загородженнями, які розташовані паралельно мосту.

"Але нові зображення, зроблені в суботу, 29 вересня, демонструють значне збільшення кількості барж, які захищають міст. Супутникові знімки, зроблені в суботу, також показали дві системи протиповітряної оборони "Панцир" поблизу мосту", - пише "Кримський вітер".

Як зазначають аналітики, це свідчить про те, що Росія стурбована не лише загрозою з моря, а й намагається захистити міст від повітряних атак.

Раніше повідомлялося, що Кримський міст осипається та потребує ремонту.

Ми писали, що керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов раніше говорив, що є шанси знищити Кримський міст. Також представник ГУР Андрій Єрін зазначав, що теоретично українські військові можуть використати морські безпілотники Magura, аби атакувати міст. Наразі їх удосконалюють, насамперед щодо дальності застосування.

Водночас речник ВМС Дмитро Плетенчук зауважував, що зараз Кримський міст захищають усі наявні в росіян системи протиповітряної оборони, серед яких С-500, С-400, С-300.